Тема : Кухня
Мета:
1)
Повторити
і закріпити лексику теми.
2)
Ознайомити
учнів з новими лексичними одиницями.
3)
Формувати
навички діалогічного мовлення.
4)
Тренувати
учнів у читанні та письмі.
5)
Формувати
мовну здогадку.
6)
Продовжувати
розвивати мислення.
Обладнання:
Підручник, картки «Ларди»
ХІД УРОКУ
І. Підготовка
до сприйняття іншомовного мовлення.
1.
Привітання.
T: Good morning
everyone! I’m glad to see you. How are you?
Ps: Good morning
teacher! We are glad to see you, too. We are fine, thank you.
2.
Повідомлення
теми та мети уроку.
T: During our lesson today we will speak about
kitchen and kitchen equipment and about things that help us cook food.
3.
Уведення
в іншомовну атмосферу.
Учитель на дошці записує декілька груп
слів. Учні мають визначити зайве слово в кожній групі.
·
can, cup, spoon, tin, bottle
·
sausage, fish, bacon, chicken, pork
·
orange, pineapple, cherry,
strawberry, potato
·
cucumber, tomato, grapes, onion, red
pepper
·
raw, frozen, fast, tinned, frozen
·
sugar, milk, butter, cheese, curds
ІІ.
Основна частина уроку.
1.
Аудіювання.
Впр. 2 ст. 35.
Учитель двічі читає
текст. Учні уважно слухають і виконують завдання вправи. По закінченні роботи
вони ланцюжком підбирають до дат підходяще визначення.
2. Розвиток умінь мовлення.
Учні в
парах виконують завдання записане на дошці. По закінченні работи 2-3 учні
стисло переказують відповіді своїх співрозмовників. Учитель контролює
правильність граматичної побудови речень.
·
Do you and your family argue about
food you eat?
·
Do you and your family argue about
food you don’t eat?
·
What are (aren’t) you allowed to eat?
·
What should you eat to have a
balanced diet?
·
Do you often eat fast food?
3. Відпрацювання нового лексичного матеріалу.
1) Подання
лексичного матеріалу. Учитель читає слова впр. 3 та 4 ст. 35, учні хором
повторюють, потім читають і перекладають за допомогою вчителя.
2) Відпрацювання
нового лексичного матеріалу. Один з учнів читає визначення впр. 3 ст. 35, решта
учнів має підібрати до нього підходяще слово. Той хто назвав правильний варіант
читає наступне визначення.
3) Гра “Guess What”. Один з учнів загадує будь-який предмет зображений на фото, й описує
його призначення не називаючи його. Решта учнів відгадує це слово. Той хто
відгадав описує наступний предмет. Наприклад:
- You need this
thing to fry food.
- Is it a wok?
- No, it isn’t.
- Is it a frying
pan?
- Yes it is.
4)
Утворення пар. Учитель пропонує самостійно
скласти пари з поданих слів (впр. 3 та 4). Той хто першим закінчив роботу,
читає свої словосполучення вголос. Потім учні складають із ними речення
протягом 3-4 хвилин. По закінченню роботи 2-3 учнів читають свої речення вголос.
4. Гра. Пошук аналогів (наприклад для слів
апельсин або каструля). Називається який-небудь предмет або явище, наприклад,
"каструля(pot)". Необхідно
виписати якомога більше його аналогів, тобто інших предметів, схожих
з ним за різними істотними ознаками. Можна також систематизувати ці аналоги по
групах залежно від того, з урахуванням якої властивості заданого предмету
вони підбиралися. Наприклад, в даному випадку можуть бути названі "сковорідка"(pan), "черпак"(ladle) (посуд/kitchen utensils); "човен"(boat), ванна"(bath) (мають глибину/have depth); "тарілка"(plate) (круглі/round) і ін.
Перемагає той, хто
назвав найбільше
число груп аналогів.
ІІІ. Заключна частина уроку.
1.
Домашнє
завдання.
2.
Підведення
підсумків уроку.
Немає коментарів:
Дописати коментар